Kövessen bennünket:

Szakmai hírek

Prof. Dr. Katona Ferenc In memoriam

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Prof. Dr. Katona Ferenc fejlődésneurológus, idegsebész főorvos, a Magyar Kontinencia Társaság volt elnöke, életének 98. évében elhunyt.

 

Katona Professzor 1925. szeptember 23-án született Budapesten. 1953-ban a Budapesti Orvostudományi Egyetemen szerzett diplomát. 1963-1965-ben a New York-i Mount Sinai Medical Centerben, 1966-ban a svédországi Lund orvostudományi egyetemén folytatta tanulmányait. 1953-tól az Országos Idegsebészeti Tudományos Intézet idegsebésze volt, 1975-ben a Szabadsághegyi (Svábhegyi) Gyermekgyógyintézetben az Egészségügyi Minisztérium megbízásából megszervezte a fejlődésneurológiai és neurorehabilitációs osztályt, mely 2007 óta a Szent Margit Kórház egyik osztályaként működik. 1963-ban az orvostudományok kandidátusa, 1989-ben az orvostudományok doktora lett. 1989 óta címzetes egyetemi tanár.

Professzor Úr a Magyar Rehabilitációs Társaság elnöke volt, 2008-ban munkatársaival megalapította a Magyar Fejlődésneurológiai Társaságot, alapító főszerkesztője a Rehabilitáció című tudományos folyóiratnak.

Számos cikk és könyv szerzője, itthon és külföldön egyaránt ismert tudományos szakember.

Állami -, Batthyány- Strattmann-, Esterházy-, MOTESZ-, és Széchényi-díjas, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett orvos.

A MAKUT elődjének, a Magyar Kontinencia Társaságnak alapító elnöke volt, „Az inkontinens beteg ápolása”, valamint az „Inkontinencia” könyvek társszerkesztője.

Nyugodjon békében! Emlékét megőrizzük!

Aktualitások

45th Annual Scientific Meeting of the International Urogynecological Association

Bővebb információért kattintson a Tovább gombra

Tovább

Mindent a Mátrafüredi kongresszusról

Bővebb információért kattintson a Tovább gombra

Tovább

Hírleveleink

Bővebb információért kattintson a Tovább gombra

Tovább

Magyar Urológusok Tárasasága XXV. Jubileumi Kongresszusa

Bővebb információért kattintson a Tovább gombra

Tovább