Kövessen bennünket:

A társaság nemzetközi kapcsolatai (IUGA, EUGA, ICS)

IUGA

A Nemzetközi Urogynekológiai Társaság (IUGA) elkötelezett az urogynekológiai ismeretek és a betegellátás globális fejlesztése mellett egyrészt az oktatás, továbbképzések, másrészt a női medencefenék rendellenességekkel kapcsolatos alap- és klinikai kutatások előmozdítása révén. A kiemelkedően magas színvonalú éves világkongresszus és az International Urogynecology Journal szakfolyóirat kiadása mellett az IUGA főbb tevékenységei az urogynekológiai továbbképzések szervezése és a szakemberek összekötése szerte a világon, konszenzus terminológiák kidolgozása emellett betegtájékoztató anyagok összeállítása.

EUGA

Az Európai Urogynekológiai Társaság (European Urogynaecological Association, EUGA) fő céljai a szakterületet érintő legkorszerűbb kezelési lehetőségek tanulmányozása, európai szintű oktatása az európai urogynekológiai képzések magas színvonalának biztosítása akkreditációs folyamatokon keresztül, együttműködés más tudományos és orvosi társaságokkal, egyetemekkel és szervezetekkel a kölcsönös célok elérése érdekében, kongresszusok és workshopok szervezése,az európai urogynekológusok hálózatának létrehozása. A MAKUT vezetősége 2023-ban egy emberként lépett be az európai társaságba és alakított ki kétoldalú együttműködést a MAKUT és az EUGA között.

ICS - International Continence Society

Az 1971-ban alapított Nemzetközi Kontinencia Társaság a legnagyobb vizelet- és széklettartással, funkcionális kérdésekkel, neuro-urológiai esetekkel, kismedencei fájdalommal és megannyi egyéb, határterületi problémával foglalkozó társaság, melynek vezetőségünk több tagjai is aktív képviselője. Éves kongresszusa eseményszámba megy, az ICS TV youtube csatorna pedig folyamatos lehetőséget nyújt a tapasztalatszerzésre.

Aktualitások

45th Annual Scientific Meeting of the International Urogynecological Association

Bővebb információért kattintson a Tovább gombra

Tovább

Mindent a Mátrafüredi kongresszusról

Bővebb információért kattintson a Tovább gombra

Tovább

Hírleveleink

Bővebb információért kattintson a Tovább gombra

Tovább

Magyar Urológusok Tárasasága XXV. Jubileumi Kongresszusa

Bővebb információért kattintson a Tovább gombra

Tovább